ICT-landschap

Een ICT-landschap hoort je te helpen, in plaats van tegenwerken

Herken jij dit ook? Op het dat op het moment dat er een nieuw ICT-gerelateerd probleem in jouw organisatie ontstaat, je direct op zoek gaat naar een nieuwe applicatie om dit probleem op te lossen? En deze applicaties vaak geen of onvolledige informatie met elkaar uitwisselen? Waardoor er een wirwar van eilandjes ontstaat binnen het ICT-landschap? Geen structuur op netwerkschijven en dat collega’s alle informatie en bestanden op hun eigen pc of laptop bijhouden? En hoe is het eigenlijk geregeld met de back-ups?

Rust in het ICT-landschap

Schrik niet als je een of meerdere vragen met ‘ja’ heeft beantwoord.  Je bent zeker niet de enige. DG ICT helpt jou de rust terug te brengen in het ICT- en informatielandschap. Er ontstaat inzicht in de primaire en secundaire applicaties die jouw organisatie gebruikt, welke processen ze ondersteunen en hoe ze (eventueel) informatie uitwisselen.

Wij helpen je met het opzetten van een goed georganiseerd ICT-landschap en selecteren de ideale dienstverleners. Hiervoor brengen we eerst het ICT-landschap en informatiehuishouding visueel inzichtelijk. Zonder dat je hoeft af te wijken van jouw corebusiness, levert ons gedegen advies in verbeterpotentieel u velen voordelen op!

Werken met de cloud… Hoe doe ik dat?

Wij horen je de vragen al stellen: Wat is een cloud? Kan alles naar de cloud? Heeft mijn organisatie het wel nodig?  Hoe zorg ik dat mijn medewerkers dit begrijpen? Wie heeft er toegang tot onze data? En misschien wel de belangrijkste… Wat levert het mij op?

Zonder enige strategie ‘naar de cloud’ is zinloos. Bovenal, het levert niks op. Uiteraard zijn er genoeg voordelen om een (een deel) ICT-landschap uit te besteden, maar het is belangrijk om hierbij het doel niet uit het oog te verliezen. Een ICT-landschap is meer dan alleen een dienstverlener.

Als dienstverlener ondersteunen wij jou stapsgewijs op een praktijkgerichte en open manier. Er zitten namelijk zeker grote voordelen om bepaalde onderdelen naar een cloud-omgeving over te brengen, maar wel met beleid en visie en niet omdat het een modewoord is.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze consultants via ons contactformulier.