Integraties

 

Een van de grootste ICT-uitdagingen voor elk bedrijf is de integratie tussen applicaties en systemen. Een koppeling voorkomt fouten, verhoogd snelheid van de informatievoorziening en voorkomt bovenal veel extra werk.

Het team van DG ICT is gespecialiseerd in de integraties tussen systemen en applicaties. Door de diversiteit van het team zijn wij in staat om een koppeling te ontwerpen en te implementeren en uiteindelijk op te leveren aan de klant.

Tijdens het ontwerp blijkt welke techniek het beste van toepassing is voor de koppeling. Dit kunnen specifieke koppelvlakken voor een applicatie zijn, webservices, bestand- of databasekoppeling of externe API’s. Binnen DG ICT is al deze kennis is huis.

Binnen DG ICT is ruime kennis en ervaring aanwezig met facilitaire processen en applicaties. Hierdoor zijn de afgelopen jaren vele koppelingen tot stand gebracht tussen diverse Facilitaire Management Informatie Systemen (FMIS). Voorbeelden zijn:

  • Koppeling tussen ACTO en Planon
  • Meldingen van Ultimo naar Archibus

Infor

DG ICT implementeert een drietal INFOR-producten: Enterprise Asset Management (EAM), Sun Financials en de Enterprise Service Bus ION.

Project-U

Het registreren van gewerkte uren op projecten gaat binnen EAM vrij moeizaam. DG ICT heeft voor een klant een portaal ontwikkelt waarmee uren eenvoudig kunnen worden ingevoerd. Het portaal heeft een koppeling met de webservices van EAM. De koppeling haalt project- en gebruikersinformatie op. De geregistreerde uren in het portaal worden via de webservices naar EAM verstuurd en daar opgeslagen.

Meld

Vanuit een externe applicatie, TopDesk, moeten meldingen aangemaakt worden in EAM. DG ICT heeft voor deze klant een add-on ontwikkelt waarmee men meldingen kan aanmaken en de actuele status bekijken. De koppeling is gebaseerd op webservices van EAM. De add-on kan binnen elk willekeurig pakket gebruikt worden.

Chameleon

Vanuit een extern systeem (ACTO) wordt dagelijks de actuele status van alle gebouwen en installaties gepubliceerd in Excel. Deze data moet gesynchroniseerd worden met de EAM omgeving. DG ICT heeft hiervoor een servicebus ontwikkelt. Deze bus kent een aantal functionaliteiten waarmee de nieuwe stand met de vorige stand kan worden vergeleken. De verschillen worden naar EAM gestuurd middels de webserviceslaag.

Koppeling financiële systeem

Altijd up to date met je financiën ? Dat is de opgave die DG ICT kreeg van Infraspeed.

Door middel van het koppelen van het asset management systeem (INFOR EAM) en het financiële systeem (Sun Systems) worden inkooporders, ontvangsten (goederen en diensten) en facturen direct uitgewisseld. Hierdoor is Infraspeed altijd op de hoogste van alle financiële verplichtingen en heeft men altijd een actueel overzicht over de financiën.

De koppeling tussen beide INFOR-producten is tot stand gebracht middels de Enterprise Service bus van Infor, ION in combinatie met de Global Financial Controller (GFC) van SUN.

Koppeling Faciltair Management Informatie Systeem

Binnen DG ICT is ruime kennis en ervaring aanwezig met facilitaire processen en applicaties. Hierdoor zijn de afgelopen jaren vele koppelingen tot stand gebracht tussen diverse Facilitaire Management Informatie Systemen (FMIS). Voorbeelden zijn:

    • Koppeling tussen ACTO en Planon
    • Meldingen van Ultimo naar Archibus

LoRa

Vanuit drie locaties van een zorginstelling moeten temperaturen worden gemeten aan een ringleiding. Deze temperaturen worden vastgelegd in GebouwDashboard. Deze modules maken gebruik van het Low Power Radio en communiceren met een lokale gateway. Vanuit de gateway is een koppeling GebouwDashboard via TheThings Network tot stand gebracht.

EAM webservices

Webservices en ook Application Programmable Interfaces (API) zijn moderne technieken waarvan veel applicaties gebruikmaken.

Een webservices is een open en platformonafhankelijke architectuur waarmee een applicatie te benaderen is. DG ICT heeft diverse integraties geïmplementeerd.

Daarnaast hebben wij een webservices laag ontwikkelt voor ons eigen product GebouwDashboard. Middels de webservices laag zijn bijvoorbeeld de wettelijke verplichte activiteiten voor een specifiek gebouwelement op te vragen.

Business Productivity Solutions

SharePoint

Voor samenwerking tussen medewerkers binnen een organisatie of team zet DG ICT de productivity software van Microsoft in. Wij zijn gespecialiseerd in Office 365 en SharePoint. Voor klanten halen we het maximale uit deze pakketten door het inzetten van onze gespecialiseerde consultants en de managed services afdeling.

DG ICT verzorgt het gehele traject om een Office 365 of SharePoint implementatie te laten slagen. Hiervoor hebben we onze eigen methodieken die we afstemmen met de klant om tot het beste eindresultaat te komen. Wij verzorgen de workshops om de business kennis te laten maken met alle mogelijkheden omtrent samenwerking binnen een organisatie, afdeling en team. Vanuit DG ICT verzorgen we de realisatie en dragen we zorg voor de beste adoptie en training bij uw medewerkers.

Wij ontzorgen uw organisatie met het beheer van de omgeving. Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden aan, zoals een helpdesk die volledige ondersteuning kan aanbieden, ondersteuning op applicatie niveau of consultants die de interne organisatie van kennis voorzien.